абдомен

Именка, машки род

Анатомија.

Значење на абдомен:

Стомак, стомачна празнина, мев.

Множина: абдомени.

Оригинални податоци:

абдомен, мн. абдомени м. (анат.) Стомак, стомачна празнина, мев.