Абисинија | ж.

Поранешно име на Етиопија.

Абиџа | ж.

Главен град на Нигерија.

Абориџин | м.

Домородец од австралискиот континент.

Абу Даби | м.

Главен град на Обединетите Арапски Емирати.

Абхазија | ж.

Автономна област во Кавкаскиот Регион, отцепена од Грузија.

Авар | м.

Припадник на древен народ од азиско потекло.

Авганистан | м.

Држава во Средна Азија.

Aвињон | м.

Град во Франција.

Австралија | ж.

Континент и држава.

Австрија | ж.

Држава во Европа.