абецедар

Именка, машки род

Значење на абецедар:

Список на нешто по абецеден ред. Неговото име ќе го најдеш во абецедарот.

Множина: абецедари.

Оригинални податоци:

абецедар, мн. абецедари м. Список на нешто по абецеден ред. Неговото име ќе го најдеш во абецедарот.