абецеден

Придавка

Значење на абецеден:

1. Што се однесува на абецеда. Абецеден ред.

2. (прен.) Абецедни норми на етиката.

Членувана форма: абецедниот.

Оригинални податоци:

абецеден, абецедниот прид. 1. Што се однесува на абецеда. Абецеден ред. 2. (прен.) Абецедни норми на етиката.