Абориџин

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Абориџин:

Домородец од австралискиот континент.

Множина: Абориџини.

Изведени зборови:

  • Абориџинка, мн. Абориџинки ж.
  • абориџински прид.

Оригинални податоци:

Абориџин, мн. Абориџини м. Домородец од австралискиот континент. ‖ Абориџинка, мн. Абориџинки ж. ‖ абориџински прид.