Абу Даби

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Абу Даби:

1. Главен град на Обединетите Арапски Емирати.

2. абудабиец, абудабијка, абудабијци етн.

3. абудабиски кт.

Последна промена: 13.05.2021 10:30

Оригинални податоци:

Абу Даби м. 1. Главен град на Обединетите Арапски Емирати. 2. абудабиец, абудабијка, абудабијци етн. 3. абудабиски кт.