Ашхабад

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Ашхабад:

1. Главен град на Туркменистан.

2. ашхабадец, ашхабатка, ашхабадци етн.

3. ашхабадски кт.

Оригинални податоци:

Ашхабад м. 1. Главен град на Туркменистан. 2. ашхабадец, ашхабатка, ашхабадци етн. 3. ашхабадски кт.