Азијат

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Азијат:

Припадник на жолтата раса.

Множина: Азијати.

Изведени зборови:

  • Азијатка, мн. Азијатки, ж.
  • азијатски прид.

Оригинални податоци:

Азијат, мн. Азијати м. Припадник на жолтата раса. ‖ Азијатка, мн. Азијатки, ж. ‖ азијатски прид.