баеги

Прилог

Разговорен збор, израз.

Значење на баеги:

Во голема мера, многу. Баеги далеку. Баеги работи. Баеги стар. Баеги пари потрошив. Настана баеги викотница.

Оригинални податоци:

баеги прил. (разг.) Во голема мера, многу. Баеги далеку. Баеги работи. Баеги стар. Баеги пари потрошив. Настана баеги викотница.