чаден

Придавка

Значење на чаден:

Што бил изложен на чад. Чадени колбаси. Чадено месо.

Членувана форма: чадениот.

Оригинални податоци:

чаден, чадениот прид. Што бил изложен на чад. Чадени колбаси. Чадено месо.