чаен

Придавка

Значење на чаен:

Што се однесува на чај. Чајно печиво. Чајна маса. Чајни филџани.

Членувана форма: чајниот.

Последна промена: 11.05.2021 15:27

Оригинални податоци:

чаен, чајниот прид. Што се однесува на чај. Чајно печиво. Чајна маса. Чајни филџани.