Даблин

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Даблин:

1. Главен град на Ирска.

2. даблинец, даблинка, даблинци етн.

3. даблински кт.

Оригинални податоци:

Даблин м. 1. Главен град на Ирска. 2. даблинец, даблинка, даблинци етн. 3. даблински кт.