дабов

Придавка

Значење на дабов:

Што е од даб, што се однесува на даб. Дабова шума. Дабови гранки. Дабов мебел. Дабови порти. Дабови штици.

Членувана форма: дабовиот.

Оригинални податоци:

дабов, дабовиот прид. Што е од даб, што се однесува на даб. Дабова шума. Дабови гранки. Дабов мебел. Дабови порти. Дабови штици.