џагори

Глагол, несвршен

Значење на џагори:

Создава, прави џагор. Луѓето џагореа во дворот.

Коњугација: џагорат.

Изведени зборови:

  • џагорење, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

џагори, џагорат несв. Создава, прави џагор. Луѓето џагореа во дворот. ‖ глаг. им. џагорење ср.