џагорлив

Придавка

Значење на џагорлив:

Што е гласен, бучен. Џагорлива толпа. Џагорливо корзо.

Членувана форма: џагорливиот.

Изведени зборови:

  • џагорливост, и. ж.

Оригинални податоци:

џагорлив, џагорливиот прид. Што е гласен, бучен. Џагорлива толпа. Џагорливо корзо. ‖ џагорливост ж.