џагуре

Именка, среден род

Дијалектен збор.

Значење на џагуре:

Дете на помала возраст. Каде е она деветгодишно џагуре што фрлаше камчиња.

Множина: џагуриња.

Оригинални податоци:

џагуре, мн. џагуриња ср. (дијал.) Дете на помала возраст. Каде е она деветгодишно џагуре што фрлаше камчиња.