џаволи

Глагол, несвршен

Значење на џаволи:

Зборува многу, сè и сешто, за сè и сешто, брбори.

Коњугација: џаволат.

Изведени зборови:

  • џаволење, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

џаволи, џаволат несв. Зборува многу, сè и сешто, за сè и сешто, брбори. ‖ глаг. им. џаволење ср.