џуџест

Придавка

Значење на џуџест:

Што е мал, ситен. Џуџеста раса. Џуџести растенија.

Членувана форма: џуџестиот.

Оригинални податоци:

џуџест, џуџестиот прид. Што е мал, ситен. Џуџеста раса. Џуџести растенија.