џус

Именка, машки род

Значење на џус:

1. Природен, негазиран сок од овошје, зеленчук.

2. Сок од портокал.

Множина: џусови.

Оригинални податоци:

џус, мн. џусови м. 1. Природен, негазиран сок од овошје, зеленчук. 2. Сок од портокал.