ѕангари

Глагол, несвршен

Значење на ѕангари:

За метален или стаклен предмет – ѕвечи, ѕвечка; Ѕангарат синџирите. Ѕангареа стаклата од прозорците.

Коњугација: ѕангарат.

Изведени зборови:

  • ѕангарење, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

ѕангари, ѕангарат несв. За метален или стаклен предмет – ѕвечи, ѕвечка; сп. ѕан. Ѕангарат синџирите. Ѕангареа стаклата од прозорците. ‖ глаг. им. ѕангарење ср.