ѕвездолик

Придавка

Значење на ѕвездолик:

Што личи на ѕвезда, ѕвездест. Ѕвездолики снегулки. Насреде беа ископани ѕвездолики леи.

Членувана форма: ѕвездоликиот.

Оригинални податоци:

ѕвездолик, ѕвездоликиот прид. Што личи на ѕвезда, ѕвездест. Ѕвездолики снегулки. Насреде беа ископани ѕвездолики леи.