евангелистар

Именка, машки род

Само во еднина.

Значење на евангелистар:

Книга, зборник што содржи евангелија. Ист текст има и во Евангелистарот од Сава.

Оригинални податоци:

евангелистар (само во едн.) м. Книга, зборник што содржи евангелија. Ист текст има и во Евангелистарот од Сава.