евергрин

Именка, машки род

Значење на евергрин:

Мелодии со трајни вредности што не губат од својата актуелност и слушаност. Тоа се песни што не се забораваат, вистински евергрини.

Множина: евергрини.

Последна промена: 11.05.2021 14:12

Оригинални податоци:

евергрин, мн. евергрини м. Мелодии со трајни вредности што не губат од својата актуелност и слушаност. Тоа се песни што не се забораваат, вистински евергрини.