фабрикант

Именка, машки род

Значење на фабрикант:

Човек што поседува фабрика. Се обогати: стана фабрикант, индустријалец, милионер.

Множина: фабриканти.

Изведени зборови:

  • фабрикантски, прид. фабрикантскиот

Последна промена: 11.05.2021 15:25

Оригинални податоци:

фабрикант, мн. фабриканти м. Човек што поседува фабрика. Се обогати: стана фабрикант, индустријалец, милионер. ‖ фабрикантски, фабрикантскиот прид.