габардин

Именка, машки род

Само во еднина.

Значење на габардин:

Фина ткаенина од волна или од памук што се користи за изработка на горна облека. Си соши костим од габардин.

Изведени зборови:

  • габардински, прид. габардинскиот Габардински материјал.

Оригинални податоци:

габардин (само едн.) м. Фина ткаенина од волна или од памук што се користи за изработка на горна облека. Си соши костим од габардин. ‖ габардински, габардинскиот прид. Габардински материјал.