Ѓавато

Именка, среден род

Топоним.

Значење на Ѓавато:

1. Село во Гевгелиско.

2. ѓавучанец, ѓавучанка, ѓавучани етн.

3. ѓавучки кт.

Оригинални податоци:

Ѓавато ср. 1. Село во Гевгелиско. 2. ѓавучанец, ѓавучанка, ѓавучани етн. 3. ѓавучки кт.