ѓаволест

Придавка

Значење на ѓаволест:

Што е немирен, палав. Ѓаволеста девојка. Ѓаволести црни очи.

Членувана форма: ѓаволестиот.

Изведени зборови:

  • ѓаволесто, прил. Потем се поднасмевна ѓаволесто.

Оригинални податоци:

ѓаволест, ѓаволестиот прид. Што е немирен, палав. Ѓаволеста девојка. Ѓаволести црни очи. ‖ ѓаволесто прил. Потем се поднасмевна ѓаволесто.