ѓаволит

Придавка

Значење на ѓаволит:

1. Што е немирен, палав.

2. Што е итар, препреден.

Членувана форма: ѓаволитиот.

Изведени зборови:

  • ѓаволито, прил. Ѓаволито потскокна.
  • ѓаволитост, и. ж.

Оригинални податоци:

ѓаволит, ѓаволитиот прид. 1. Што е немирен, палав. 2. Што е итар, препреден. ‖ ѓаволито прил. Ѓаволито потскокна. ‖ ѓаволитост ж.