гуши

Глагол, несвршен

Значење на гуши:

1. Чисти риба. Жената гушеше риби на чешмата.

2. души1.

Коњугација: гушат.

Оригинални податоци:

гуши, гушат несв. 1. Чисти риба. Жената гушеше риби на чешмата. 2. в. души1.