хагиографија

Именка, женски род

Значење на хагиографија:

Животопис на светец.

Множина: хагиографии.

Изведени зборови:

  • хагиографски, прид. хагиографскиот

Оригинални податоци:

хагиографија, мн. хагиографии ж. Животопис на светец. ‖ хагиографски, хагиографскиот прид.