Хазар

Именка, машки род

Топоним.

Значење на Хазар:

Припадник на средновековен народ во Азија.

Множина: Хазари.

Изведени зборови:

  • Хазарка, мн. Хазарки ж.
  • хазарски прид.

Оригинални податоци:

Хазар, мн. Хазари м. Припадник на средновековен народ во Азија. ‖ Хазарка, мн. Хазарки ж. ‖ хазарски прид.