хазард

Именка, машки род

Само во еднина.

Значење на хазард:

1. Игра на среќа, коцка; комар2.

2. (спорт.) Препрека на игралиштето за голф.

Оригинални податоци:

хазард (само едн.) м. 1. Игра на среќа, коцка; сп. комар2. 2. (спорт.) Препрека на игралиштето за голф.