ибис

Именка, машки род

Зоологија.

Значење на ибис:

Птица од родот на штрковите со долг, црн подвиткан клун и со бели пердуви по телото, која старите Египќани ја сметале за света птица; Ibis religiosa.

Множина: ибиси.

Оригинални податоци:

ибис, мн. ибиси м. (зоол.) Птица од родот на штрковите со долг, црн подвиткан клун и со бели пердуви по телото, која старите Египќани ја сметале за света птица; Ibis religiosa.