ибришим

Именка, машки род

Значење на ибришим:

Тенок свилен или памучен конец за шиење или везење. Црн ибришим.

Множина: ибришими.

Изведени зборови:

  • ибришимче, и. ср. дем.

Оригинални податоци:

ибришим, мн. ибришими м. Тенок свилен или памучен конец за шиење или везење. Црн ибришим. ‖ ибришимче, мн. ибришимчиња ср. дем.