иглест

Придавка

Значење на иглест:

Што има остар врв, што е во форма на игла. Иглести заби. Иглести лисја.

Членувана форма: иглестиот.

Оригинални податоци:

иглест, иглестиот прид. Што има остар врв, што е во форма на игла. Иглести заби. Иглести лисја.