иштипе

Глагол, свршен

Значење на иштипе:

Штипне повеќепати или повеќемина. Го иштипа детето по образите.

Коњугација: иштипат.

Изведени зборови:

  • иштипува, глаг. повт. иштипуваат

Оригинални податоци:

иштипе, иштипат св. Штипне повеќепати или повеќемина. Го иштипа детето по образите. ‖ иштипува, иштипуваат повт.