иштирка

Глагол, свршен

Значење на иштирка:

Натопи во вода во која има штирак; колоса. Ги иштирка креветските чаршафи.

Коњугација: иштиркаат.

Оригинални податоци:

иштирка, иштиркаат св. Натопи во вода во која има штирак; колоса. Ги иштирка креветските чаршафи.