иверка

Именка, женски род

Значење на иверка:

Ситни дрвца, трески што отпаѓаат при сечење дрва. Оган од иверки.

Множина: иверки.

Изведени зборови:

  • иверче, и. ср. дем.

Оригинални податоци:

иверка, мн. иверки ж. Ситни дрвца, трески што отпаѓаат при сечење дрва. Оган од иверки. ‖ иверче, мн. иверчиња ср. дем.