кабадаија

Именка, машки род

Значење на кабадаија:

1. (истор.) Заменик на дахија.

2. (разг.) Напернат, вообразен човек.

Множина: кабадаии.

Изведени зборови:

  • кабадаиски, прид. кабадаискиот

Оригинални податоци:

кабадаија, мн. кабадаии м. 1. (истор.) Заменик на дахија. 2. (разг.) Напернат, вообразен човек. ‖ кабадаиски, кабадаискиот прид.