кабалист

Именка, машки род

Значење на кабалист:

Следбеник, приврзаник на кабалата; тој што се занимава со кабала.

Множина: кабалисти.

Последна промена: 11.05.2021 14:22

Оригинални податоци:

кабалист, мн. кабалисти м. Следбеник, приврзаник на кабалата; тој што се занимава со кабала.