кабардиса

Глагол, свршен

Разговорен збор, израз.

Значење на кабардиса:

Нарасне, набабри, се надуе, го зголеми обемот при ферментација.

Коњугација: кабардисаат.

Изведени зборови:

  • кабардисува, глаг. несв. кабардисуваат

Последна промена: 11.05.2021 14:22

Оригинални податоци:

кабардиса, кабардисаат св. (разг.) Нарасне, набабри, се надуе, го зголеми обемот при ферментација. ‖ кабардисува, кабардисуваат несв.