ќебап

Именка, машки род

Кулинарство.

Значење на ќебап:

1. Јадење од дробенки месо, варено или печено на ражен.

2. ќебапче.

Множина: ќебапи.

Оригинални податоци:

ќебап, мн. ќебапи м. (кул.) 1. Јадење од дробенки месо, варено или печено на ражен. 2. сп. ќебапче.