ќебапче

Именка, среден род

Кулинарство.

Значење на ќебапче:

Мелено месо обликувано во мала валчеста форма и испечено на скара.

Множина: ќебапчиња.

Оригинални податоци:

ќебапче, мн. ќебапчиња ср. (кул.) Мелено месо обликувано во мала валчеста форма и испечено на скара.