ќебапчилница

Именка, женски род

Значење на ќебапчилница:

Гостилница во која се печат и се продаваат ќебапчиња.

Множина: ќебапчилници.

Оригинални податоци:

ќебапчилница, мн. ќебапчилници ж. Гостилница во која се печат и се продаваат ќебапчиња.