ќушка

Глагол, несвршен

Разговорен збор, израз.

Значење на ќушка:

Удира, турка, обично со нога, некого или нешто.

Коњугација: ќушкаат.

Оригинални податоци:

ќушка, ќушкаат несв. (разг.) Удира, турка, обично со нога, некого или нешто.