ковачница

Именка, женски род

Значење на ковачница:

1. Просторија, работилница во која се кове метал.

2. (прен.) Место каде што се создава нешто. Во ковачницата на тие новаторски истражувања се дојде до резултати достојни за внимание.

Множина: ковачници.

Оригинални податоци:

ковачница, мн. ковачници ж. 1. Просторија, работилница во која се кове метал. 2. (прен.) Место каде што се создава нешто. Во ковачницата на тие новаторски истражувања се дојде до резултати достојни за внимание.