лабави

Глагол, несвршен

Значење на лабави:

Прави нешто да биде лабаво. Неколку пати го лабавеше јажето, но сè уште беше затегнато.

Коњугација: лабават.

Изведени зборови:

  • лабавење, глаг. им. ср.

Оригинални податоци:

лабави, лабават несв. Прави нешто да биде лабаво. Неколку пати го лабавеше јажето, но сè уште беше затегнато. ‖ глаг. им. лабавење ср.