лаборант

Именка, машки род

Значење на лаборант:

Тој што работи во лабораторија, лабораториски техничар.

Множина: лаборанти.

Изведени зборови:

  • лаборантка, и. ж.

Последна промена: 11.05.2021 14:24

Оригинални податоци:

лаборант, мн. лаборанти м. Тој што работи во лабораторија, лабораториски техничар. ‖ лаборантка, мн. лаборантки ж.