леопард

Именка, машки род

Значење на леопард:

Големо диво животно од фамилијата мачки со жолтеникаво или сивкаво крзно со црни точки; Panthera pardus.

Множина: леопарди.

Оригинални податоци:

леопард, мн. леопарди м. Големо диво животно од фамилијата мачки со жолтеникаво или сивкаво крзно со црни точки; Panthera pardus.