љубопитствува

Глагол, несвршен

Книжевен збор.

Значење на љубопитствува:

Е љубопитен.

Коњугација: љубопитствуваат.

Оригинални податоци:

љубопитствува, љубопитствуваат несв. (книж.) Е љубопитен.